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Château Ducru-Beaucaillou St. Julien 2. Cru Classé 1961

Château Ducru-Beaucaillou 1961
96 points Robert Parker: "Tasted six times with consistent notes. Fully mature, yet continuing to exhibit gobs of rich, lush, expansive fruit, the 1961 has amber/orange edges, and possesses an exotic bouquet of ripe fruit, vanillin, caramel, mint, and cedar. Fat, rich, and loaded with sweet, highly extracted fruit, this velvety, beautifully crafted wine has a 60-75 second finish. It is a brilliant wine that should hold up nicely for up to a decade. Anticipated maturity: now-2005." (10/94) 94 points Wine Spectator: "A stunning wine. The richness and concentration of the vintage comes through, but it's polished and focused, with elegant cedar, tobacco and plum flavors. Delicious now and will hold through 2000. A second bottle served at dinner was just as good.—Ducru-Beaucaillou vertical." (10/92)
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1961

Art.-Nr.: 10-000524456

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(Zu) lange habe ich keinen Ducru Beaucaillou mehr getrunken. 1993 in unserer Jahrhundertprobe war er schon sehr weit, wohl keine optimale Flasche. In den zwei Flaschen danach 1996 dann toller Stoff mit kräftiger Farbe, reifer, intensiver Cabernet-Nase, viel Druck und Länge – 96/100. Im Januar 2006 wieder sehr überzeugend auf 93/100 Niveau, aber voll auf dem Punkt. Auch auf der großen Ducru-Probe 2006 perfekt gereift, so seidig, elegant und lang, Ducru vom Allerfeinsten – 96/100. Sollte zumindest aus Normalflaschen bald getrunken werden. Aus einer allerdings nicht optimalen (‚hs’) Magnum war der Ducru Ende 2006 schon etwas über Höhepunkt weg mit leicht medizinalen Nebentönen, aber immer noch ein großer Wein mit der Ducru-typischen Eleganz - 93/100 (Quelle: wineterminator.com Dr. Becker).